Griepprik 2021

Het is weer tijd voor de jaarlijkse griepprik.

Om voldoende ruimte en veiligheid te bieden doen wij de vaccinaties nu verspreid over de gehele dag, nameljk zaterdag 20 november aanstaande. Kijk goed op uw brief in welk tijdsblok u uitgenodigd bent. Neem ook een mondkapje mee om binnen in het Gezondheidscentrum te dragen. 

De griepprik verkleint de kans op griep. Griep kan voor mensen met specifieke medische aandoeningen en voor mensen van 60 jaar en ouder ernstige gevolgen hebben. Als u tot deze groep behoort, krijgt u daarom het advies om de griepprik te halen.

De griepprik biedt bescherming tegen griep. Tevens is aangetoond dat het de kans op griep kleiner maakt. De griepprik kan gezondheidsschade voorkomen of beperken. Als u na de griepprik toch griep krijgt zal mogelijk:

  • de griep milder verlopen
  • de kans op complicaties, zoals een longontsteking, kleiner zijn
  • de kans kleiner zijn dat de aandoening die u al heeft, door de griep verergert

Voor meer informatie zie deze website.

Datum: Zaterdag 20 november
Lokatie: Gezondheidscentrum Korte Akkeren, begane grond
Tijd: hele dag
   
Mensen die niet naar de praktijk kunnen komen worden op andere dagen geprikt zoals vermeld op de uitnodiging die u ontvangen heeft.

 

 Pneumokokkenvaccinatie

Een deel van de mensen krijgt ook een uitnodiging voor de pneumokokkenvaccinatie. Hierbij gaat het om de pneumokokkenbacterie die longontsteking en hersenvliesontsteking kan geven. Mensen met het geboortejaar 1948 tot en met 1952 worden in 2021 voor de pneumokokkenvaccinatie uitgenodigd. U kunt tegelijkertijd de griep- als pneumokokkenvaccinatie krijgen. Het schema is gelijk aan het schema hierboven.

Meer informatie over deze vaccinatie vindt u hier.